Wicky Bakker-van Zelst

Ik ben Wicky Bakker-van Zelst en sinds 2010 fysiotherapeut. Aan de hogeschool van Amsterdam heb ik een paar bijzondere stages gelopen zoals in een ziekenhuis in Nicaragua. Tijdens een stage in Nederland kwam ik in aanraking met veel patiënten met schouderklachten. Ik merkte dat ik het behandelen van deze patiëntengroep zeer interessant vond. Wat het interessant maakt is de grote diversiteit van klachten, zowel de oorzaak als de behandeling is bijna voor elke patiënt verschillend. 

In 2012 ben ik de masteropleiding musculoskeletale therapie gaan volgens in Enschede. Deze opleiding had de unieke mogelijkheid om in het eerste jaar zowel sport als manuele therapie op masterniveau te volgen. In het tweede jaar heb ik de keuze gemaakt voor manuele therapie. Naast de masteropleiding heb ik verschillende aanvullende cursussen gevolgd voor het diagnosticeren en behandelen van schouderklachten. 

Onder het kopje "behandelmethoden" kan u lezen welke behandelingen er mogelijk zijn. Naast manuele therapie ben ik gespecialiseerd in dry needling, tape technieken, echografie van de schouder, oefentherapie en post-operatieve revalidatie. 

Na 6 leerzame en leuke jaren bij MCN fysiotherapie in Amsterdam Noord heb ik de stap gezet om in IJmuiden in de Maatschap fysiotherapie de Wit te stappen, inmiddels is daar een tweede locatie bij gekomen Fysiotherapie Work Out in Oud-IJmuiden. 

In mijn vrije tijd doe ik regelmatig mee met hardloopwedstrijden. Mijn grootste trots is het uitlopen van de New York Marathon in 2013. Op het gebied van het behandelen van hardloopblessures heb ik ook ruime ervaring. Naast hardlopen doe ik aan fietsen, zwemmen, fitness en snowboarden. 
In het voorjaar van 2018 heeft Wicky, samen met haar man Jos, een boek geschreven voor triatleten met hun ervaringen en tips "Als je tijdens een halve triathlon ingehaald wordt door je vrouw". Voor meer informatie en een inkijkexemplaar: www.triathlonboek.nl 
Fysiotherapie Work Out

Kanaalstraat 10

1975BE IJmuiden

0255 - 763700

info@schouderexpertise.nl
Fysiotherapie de Wit

Scheldestraat 87

1972TL IJmuiden

0255 – 516555

info@schouderexpertise.nl
Copyright 2020